Toiskan talli & paratiisitarha

Mahdollisuus päästä tutustumaan hevostemme elämään

Toiskan talli & paratiisitarha

Toiskan talli

Toiskan talli on viidentoista hevosen ja yhden aasin, sekä muiden kotieläinten asuttama monipuoliseen toimintaan soveltuva tallikokonaisuus. Talli koostuu itse tallirakennuksesta hoito- ja varustetiloineen, kookkaasta ratsastuskentästä, pyörömaneesista sekä paratiisitarhaksi kutsumastamme hevosten luonnollista liikkumista ja elämistä edistävästä laitumesta.

Talli ympäristöineen on rakennettu ensisijaisesti hevosten kodiksi niiden hyvinvoinnin ehdoilla, mutta tämän lisäksi talli soveltuu laajaan käyttöön niin Voimavaratilan valmennuksissa kuin muissakin Toiskan ryhmätoiminnoissa. Tallilla toteutetaan sosiaalipedagogista hevostoimintaa, jonka lähtökohtana on ihmisen ja hevosen välinen vuorovaikutus. Toiskan hevospalveluihin voit tutustua tarkemmin Perhekoti Toiskan sivuilta.

Paratiisitarha

Voimavaratila Toiskan paratiisitarha on 1,5 kilometriä pitkä ja maastoltaan monipuolinen polku. Siellä hevoset pääsevät vapaasti liikkumaan omaan tahtiinsa miten ja minne haluavat. Näin hevoset voivat noudattaa luonnonmukaisia tarpeitaan eläen mahdollisimman lajityypillisellä tavalla. Vaeltaessaan hevoset saavat etsiä ruokansa, juoda ja käydä uiskentelemassa lammessa. Polulla maasto on vaihtelevaa ja sen varrelle on rakennettu monipuolista liikkumista tukevia maan muotoja ja pieniä esteitä. Paratiisi on sovellettu versio Jaime Jacksonin Paddock Paradise -mallista.